Salut!!bine ai venit

Oricine ai fi nu iti pierde vremea pe aici...comenteaza cat si cum vrei,e gratis!Mersi

marți, 2 martie 2010

am facut o mica pauza langa Cuptoarele,unde ne-am schimbat tricourile
centrul Resitei
Alex,cel cu care am pedalat alaturi 90 de km
in fata se vede barajul in apropierea vestitei localitati pt festivaluri de jazz si folk Garana.

Turul aventuros Semenic>>lacul 3 Ape>>Sadova pe bicicleta

Cu bucurie deplina,in timp ce-mi cautam filmele pentru a fi duse la developat am gasit ca prin minune un film de acum 3-4 ani pe care crezusem ca e stricat s-a dovedit surpriza.Poza e facuta cu primul aparat foto pe film marca Unknow :-)
Pe durata actiunii Solar cinema-ului,zeci de porumbei se adunasera langa noi
Chris de la CosyMo's Cinema alaturi de Marcu Vlad reprezentand EcoClub Timisoara.
Pentru prima data in Timisoara o trupa din Olanda,aflati intr-un turneu,printre care si Mo,activand ca ONG sub forma Cinema Solar.La aceasta actiune a facut parte EcoClub Timisoara si Freecycle TM.
http://www.myspace.com/solarcinemain trecere
Sinagoga din Cetate,fiind un lacas cult evreiesc datand din 1863-1865,arhitectura realizata  in stil maur.Ea a fost inclusa in Lista Monumentelor istorice in 2004
Sinagoga din Cetate a fost construită între anii 1863-1865, după proiectul realizat de arhitectul vienez Ignatz Schuhmann. Edificiul a fost realizat în stil eclectic, cu trăsături ale stilului maur, stil care evocă vechea comunitate a evreilor spanioli din Timişoara [2] şi are o capacitate de circa 3.000 de persoane.
Sinagoga a fost inaugurată la data de 19 septembrie 1865, fiind reinaugurată nouă ani mai târziu chiar de către împăratul Franz Joseph I al Imperiului Austro-Ungar [3]. Ea a deservit pentru aproape 100 de ani comunitatea evreiască de rit neolog. În perioada interbelică existau la Timişoara aproape 13.000 de evrei, în prezent locuind în oraş doar aproximativ 700.
Sinagoga a decăzut la finele perioadei comuniste, fiind închisă pe măsură ce majoritatea evreilor rămaşi în oraş după cel de-al doilea război mondial au emigrat în Israel. Ea a fost renovată la începutul primului deceniu al secolului al XXI-lea. În anul 2001, Comunitatea evreilor din Timişoara a cedat Sinagoga din cartierul Cetate pe o perioadă de 50 ani către Societatea Filarmonica [4].
A fost redeschisă pentru prima dată după 20 de ani, în septembrie 2005, când a găzduit un concert organizat de Societatea Filarmonică din Timişoara. În prezent, sinagoga continuă să aparţină Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.
În lista sinagogilor din România publicată în lucrarea Seventy years of existence. Six hundred years of Jewish life in Romania. Forty years of partnership FEDROM – JOINT, editată de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România în anul 2008, se preciza că Sinagoga din Cetate nu mai era în funcţiune.

SURSA:Wikipedia
Cea mai ieftina,(poate si sanatoasa)metoda de a bea apa

duminică, 28 februarie 2010

Iulius Mall
in Timisoara,o afacere noua rasare:automatele de lapte numite si Casuta Joiana.Provenienta laptelui se afla la cativa kilometrii de oras,mai exact in localitatea Sacalaz.Timp de 3 saptamani un angajat va sta la dispozitia clientilor pentru a va indruma despre cum trebuie folosit aparatul.
Aceasta domnisoara draguta mi-a explicat pas cu pas folosirea automatului.
zis si Spiridusul

Lista mea de bloguri